Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Google и Facebook също са имали интерес към LinkedIn

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Бизнес старт, 05.07.2016

Логото на LinkedIn Corp. на фона на Apple Inc. iPhone 6. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg Логото на LinkedIn Corp. на фона на Apple Inc. iPhone 6. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Google и Facebook също са имали интерес към LinkedIn, става ясно от съобщение на социалната мрежа за бизнес контакти до американската Федерална комисия по ценните книжа и фондовите борси. Както става ясно от изявлението на LinkedIn до борсовия надзор обаче, сериозни оферти са дошли само от Microsoft и Salesforce. Последната дори е предлагала по-висока сума от Microsoft, но тъй като концернът от Редмънд е предлагал цялата сума в пари в брой, офертата му е била предпочетена. Това коментира главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria. 

През миналия месец стана ясно, че Microsoft купува LinkedIn за 26,2 млрд. долара. Сумата съответства на предложение от 196 долара за акция в брой, което е премия от 50 на сто над последната цена на акция при затварянето на сесията в деня преди сделката. Двата Борда на директорите вече одобриха трансакцията, която трябва да приключи до края на годината.

Още технологични новини може да видите тук:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт