Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Президентът Тръмп би бил по-силен земетръс от Brexit

Елена Поптодорова в Бизнес старт, 04.07.2016

Елена Поптодорова, бивш посланик на България в САЩ Елена Поптодорова, бивш посланик на България в САЩ

След Brexit отношенията на Великобритания със САЩ ще пострадат най-малко в сравнение с другите държави, защото връзката им е "много специална". Това каза Елена Поптодорова, бивш посланик на България в САЩ, в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Йоанна Николова. "Не мисля, че ще има рязко свиване и рязка промяна на взаимоотношенията. Те ще бъдат преформатирани". 

Предстои "бавно и постепенно отдалечаване от договорната рамка" на Европейския съюз, каза Поптодорова. "Смятам че вакуум няма и ще се наместят отношенията с партньорите от ЕС". 

За Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) Поптодорова каза, че "европейските държави трябва да отстояват своя интерес, но глобалният интерес е да се сключи това споразумение"

Предстоящите избори в САЩ бившият посланик определи така: "В тези избори няма възторг, а притеснение". Тя каза, че ако Тръмп бъде избран, "такова развитие на събитията може да предизвика по-силен земетръс от Brexit. Ще влизаме от земетръс в земетръс".

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт