Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Искаме икономически измерения на лоялното военно сътрудничество със САЩ

Аспарух Карастоянов в Бизнес старт, 04.07.2016

Аспарух Карастоянов, Българо-американския търговско-икономически съвет в БТПП. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Аспарух Карастоянов, Българо-американския търговско-икономически съвет в БТПП. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ние се показахме като изключително лоялен партньор на САЩ. Говори се за много важни военно-стратегически интереси, но какъв е икономическият интерес на българския гражданин от това? Крайно време е да се каже, че искаме ясни икономически измерения на нашето военно сътрудничество. Това каза Аспарух Карастоянов от Българо-американския търговско-икономически съвет в БТПП, в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев.

"Една средно голяма американска компания е достатъчна, за да храни една трета от българския индустриален потенциал, а тези компании зад океана се ориентират на политическо ниво".

Американският пазар е огромен, уникален и е пряко свързан с възможностите за нарастване на капацитета на българските предприятия, каза Карастоянов. "Защото този пазар дава, дори и на малките, но интересни български продукти, възможности за инвестиции, възможности за продажба, във всяко направление.  

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт