Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Facebook страни от политическото си влияние

Технологичен коментар на Елена Кирилова, 30.06.2016

Логото на Facebook на конференцията за разработчици в сан Франциско; Photographer: Michael Short/Bloomberg Логото на Facebook на конференцията за разработчици в сан Франциско; Photographer: Michael Short/Bloomberg

Китай остава основен пазар за Netflix, с което се надява  да компенсира забавянето на растежа в САЩ. През януари компанията заяви, че разширява пазара си на нови територии, но услугата й още не е достъпна на китайския пазар, защото се сблъсква със сериозна цензура и строга регулация от страна на държавата. Затруднения има и в други азиатски пазари, където основни проблеми са недостига на местно съдържание, както и регулаторни проблеми. Това каза Елена Кирилова, Investor.bg, в своя технологичен коментар в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Йоанна Николова. "Netflix е решена да се сдобива с повече съдържание в страните, в които пробива"

Facebook ще прецени колко голямо е политическото влияние на компанията, каза още Кирилова. По думите й платформата трябва да покаже своята политическа неутралност, но според проучване на Journal of Communication, след като потребителите са тагвали свои познати в постове за гласуване, е регистрирано покачване на избирателната активност с 15 до 24%, а напомняне за предстоящо гласуване е довело до скок на регистрацията с около 650 000 само в Калифорния. Подобни са и резултатите при референдума във Великобритания. Facebook се опитва да наложи мнението, че влиянието на платформата е "ограничено до привидно неутрални дейности, като насърчаване на гласуването". 

Amazon обяви, че се връща на пазара на смартфони, като пуска два телефона Android, които ще струват само 50 долара, но ще бъдат свързани с тяхна услуга.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт