Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

2016 ще е решаваща за испанския преход

Журналистът Къдринка Къдринова в Бизнес старт, 21.06.2016

Журналистът Къдринка Къдринова. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Журналистът Къдринка Къдринова. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Тази година се смята за решаваща за испанския преход, тъй като се навършват 40 години от въвеждането на демокрацията в страната. Иглесиас и други леви лидери постоянно говорят за това, че е време да започне новият преход към истинската демокрация. Двупартийният модел, който подхрани такава жестока корупция и разочарование в обществото, трябва да бъде подменен с нещо ново и свежо. Това коментира журналистът Къдринка Къдринова в предаването "Бизнес старт" с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria. 

Във връзка с предстоящите избори на 26 юни тя изрази очаквания партията на Мариано Рахой да повтори резултатите от декември. "Досегашните проучвания на общественото мнение залагат разместване в сектора на левицата. Подемос и социалистите си разменят местата от последните избори, Подемос излизат като втора политическа сила, а социалистите - като трета.", каза Къдринова.  Тя заяви, че е възможно създаването на една по-широка коалиция между другите партии, ако Рахой реши да се откаже. 

Журналистът коментира и победата на движението "Пет звезди" на кметските избори в Рим и Торино. "За Рим тези избори бяха много съществени, тъй като властта в града дълго време беше замесена в скандали", каза тя. 

Вижте повече от разговора тук:

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт