Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Пазарите в Азия с добро начало на деня

Пазарен коментар на Джулиет Сали, 20.06.2016

Пазарният анализатор Джулиет Сали, Bloomberg - Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Пазарният анализатор Джулиет Сали, Bloomberg - Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Много позитивно настроения. Тази седмица ще премине под знака на референдума за Brexit, но последните проучвания показват, че ще се гласува за оставане. Това каза пазарният анализатор Джулиет Сали, Bloomberg - Хонконг в своя коментар за предаването "Бизнес старт" на  Bloomberg TV Bulgaria. Това стимулира търсенето на безопасни убежища, като паундът се покачи. Регионалният индекс се покачи с 1,4 %, което е най-големия връх за последните три седмици, като всички сектори се покачват.

В Япония има някои разочароващи цифри, но йената отслабва, а Topix се е отправил към най-големите си печалби за последните два месеца.

В Хонконг акциите са с най-бързо покачващи се печалби от две седмици. Китай, обаче, е с много бавно покачване, особено на частните компании. В Австралия има разпродажба на акциите, особено на компаниите, занимаващи се с метали и на добивната промишленост.

Индийският управител на централната банка заяви, че през тази година ще продължат да се поддържат високите позиции. Като цяло това е много добро начало на деня.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт