Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Какви са тенденциите в оръжейната индустрия

Експертът по сигурността Симеон Иванов в Бизнес старт, 16.06.2016

Експертът по сигурността Симеон Иванов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Експертът по сигурността Симеон Иванов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българската оръжейна индустрия има потенциал, тя е намерила своята ниша и трябва да продължава да я следва, но е необходимо да се отделя повече внимание на контрола, за да се ограничат инцидентите. Човешките загуби, които понесохме, дават своя негативен сигнал към младите хора да не се насочват към военната промишленост. Това заяви експертът по сигурността Симеон Иванов в ефира на "Бизнес старт" с Йоанна Николова и Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

Той каза, че масовото производство у нас върви по линия на стари руски оръжия, които са изключително ефективни заради своята простота при употреба. Търсенето им на места като Африка и арабските страни създават добри условия за нашия пазар. Според Иванов българското производство трябва да остане в тази ниша. Във връзка с кадрите експертът посочи, че все по-малко хора избират да останат в сектора заради ниското заплащане. 

Иванов коментира и тенденциите в световен мащаб. "Сигурността и спокойствието в глобален мащаб винаги неглижират оръжието, но когато се почувства нестабилност, хората се обръщат към него. Ясно е, че не може без оръжия. Само 273 години от световната история са били мирни, всички останали са били във война или военни конфликти."

Вижте целия разговор във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт