Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Регионалните политики се нуждаят от координация, поне на ниво вице-премиер

Дора Янкова в Бизнес старт, 15.06.2016

Дора Янкова, депутат от БСП лява България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Дора Янкова, депутат от БСП лява България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В тази ситуация, в която има риск от социална бедност е необходимо преди всичко в центъра да поставим стопанството, икономиката и инвестициите. Това каза Дора Янкова, депутат от "БСП лява България" в своя коментар за бъдещето на изостаналите общини в България. В интервю на Йоанна Николова в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria тя каза и че "има изключително будни деца, добре подготвени, добри учители, добра среда и на тези деца би могло да се даде шанс да развият кариера в бизнес-инкубатори и технологични паркове, които "могат да се изнесат": "Ако видите, в Европа и в целия свят, технологични паркове се изграждат именно в спокойни райони, като Родопския, където има капацитет, който може да се развива. Стига да има някой, който да го иска".  

"На мен ми се иска поне вице-премиерът Томислав Дончев да бъде в центъра и да координира регионалните политики, за да има териториално сближаване. Изтървем ли икономиката, изтече ли човешкия капитал, ние ще имаме едни социални домове и кметовете, и кметските наместници ще се занимават със социални и здравни услуги. В България има възможности ресурсът на държавата, природен и човешки, да бъде ситуиран в малката ни държава по-справедливо".

"Министър Павлова прави подготовка на общественото мнение, защото партия ГЕРБ и преди изборите споделиха, че ще окрупняват общини. След това разбраха, че това не е е добре посрещано от местните общности. Сега за десет години напред се подготвя общественото мнение, защото е един дълъг период", каза Янкова по повод предстоящата промяна в административното разпределение на общините след 2023 година. 

Вижте целия коментар:

Последни новини
Още от Бизнес старт