Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Alibaba успя да разсее притесненията на инвеститорите

Технологичен коментар, 15.06.2016

Логото на Alibaba Group Holding Ltd. в офиса на компанията в Хонконг, Китай. Снимка: Justin Chin/Bloomberg Логото на Alibaba Group Holding Ltd. в офиса на компанията в Хонконг, Китай. Снимка: Justin Chin/Bloomberg

Twitter е инвестирала около 70 млн. долара в базираната в Берлин услуга SoundCloud. Тя е поредният играч на пазара, който се насочва към музикалните услуги, набиращи сили през последните години. Това каза в своя технологичен коментар Елена Кирилова, Investor.bg в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.  "Двете страни по сделката я потвърдиха, но не разкриват никакви финансови параметри".

"SounCloud е платформа, която позволява на потребителите да свалят и споделят музика и други аудио файлове. Ходът на Twitter е част от кръг на финансиране, който се очаква да достигне 100 млн. долара и който би могъл да оцени SoundCloud на около 700 млн. долара".

Microsoft обяви, че е предприел реорганизация на своето подразделение, което отговаря за офис-продуктите, каза още коментаторът. "Това се е случило преди обявяването на сделката с LinkedIn и идеята е да бъдат комбинирани продукти, които изпълняват едни и същи задачи. Приложенията за създаване на съдържание, като PowerPoint, Word и Sway, приложение за интерактивни презентации са били обединени в едно звено, а другите, свързани с данни и анализ на информация, като Excel и Access също са обединени".

"Анализаторите очакваха с нетърпение първата прогноза на китайския интернет гигант Alibaba за годишните приходи на компанията. Той обяви, че очаква 48% ръст на приходите си за фискалната година, която завършва през март. Това се случва в момент, когато китайската компания се опитва да разсее притесненията на потребителите за своя растеж и явно успя на този етап".

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт