Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Необходими са реформи в МВР

Красимир Цветанов от Българската бодигард федерация и Веселин Албантов от БХРА в предаването Бизнес старт, 14.06.2016

Снимка: Christophe Morin/Bloomberg Снимка: Christophe Morin/Bloomberg

Връзката между полицията и охранителните фирми може да бъде подобрена, за да бъдат избегнати подобни ситуации. Това каза Красимир Цветанов от Българската бодигард федерация в предаването „Бизнес старт“ с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria по повод престрелката в Слънчев бряг. 

По думите му са необходими промени в законодателството, което регламентира охранителната дейност. До този момент критерият е всеки един охранител да премине обучителен курс от 40 часа, а за личната охрана почти няма подобни изисквания. "Не всички, които работят като бодигардове са добри, но липсват критерии, по които да бъдат проверени и да им бъдат издадени сертификати, което е практика в много европейски държави", коментира още той. 

Слънчев бряг не се администрира правилно, каза от своя страна Веселин Албантов, зам.-председател на БХРА. По думите му са необходими реформи на тази територия. В курорта трябва да има поне още едно полицейско управление. "В продължение на 25 години има едно единствено управление със 120 човека, каза той. Албантов не очаква този инцидент да се отрази върху тенденциите в туризма.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт