Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Uber търси съюзници

Технологичен коментар на Елена Кирилова, 09.06.2016

Поглед отвътре. Офисът на Uber Technologies Inc. в Берлин, Германия. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Поглед отвътре. Офисът на Uber Technologies Inc. в Берлин, Германия. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Технологичният гигант Apple обяви, че прави серия от дългоочаквани промени в своя магазин App Store, но новите функции може да не отговарят на всички изисквания. Притесненията на анализаторите са, че App Store вече не е в най-добрите си времена и остава на заден план. Това каза Елена Кирилова от Investor.bg, позовавайки се на съобщение на Bloomberg, който цитира изпълнителния директор на компанията Травис Каланик.

 

"Apple твърди, че инвестира достатъчно в тази своя услуга, като новата версия ще позволи на разработчиците да рекламират в резултатите от търсенето и ще получават по-голям дял от приходите от приложения, които изискват специален абонамент".

Кирилова коментира и проекта Amazon Fresh за доставка на хранителни продукти във Великобритания на Amazon, както и преговорите на Uber с автомобилни производители.

"Главният изпълнителен директор на Uber обяви, че компанията не желае да работи с производители на коли от гледна точка на създаване на такива, а иска да бъде техен партньор при предоставянето на услуги". 

Чуйте технологичния коментар в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт