Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Google финансира развитието на IT сектора във Враца

Теодор Костадинов в Бизнес старт, 08.06.2016

Теодор Костадинов, Враца софтуер общество. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Теодор Костадинов, Враца софтуер общество. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Липсата на кадри забавя процеса на развитие на IT индустрията в България, но пък фирмите искат високообучени кадри. Трябва да се прави добър баланс между това да бъдат бързо обучени и да бъдат създавани качествени кадри. Това каза Теодор Костадинов, „Враца софтуер общество“ в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria. "Враца софтуер общество" е една от шестте европейски организации, получили грантово финансиране на свой проект от Google, като в световен мащаб подкрепените от технологичния гигант проекти са общо 30. 

"Google ни подкрепя за втори път. Първото подкрепиха чрез спонсорство едно от нашите събития, което организираме през октомври, "Седмица на програмирането". Сега подкрепят една от нашите цялостни програми. Тя е за едногодишно обучение по програмиране за 60 човека".

По думите на Костадинов проектът на "Враца софтуер общество" е важен и интересен за Google, "защото е в такъв регион, в който IT технологиите не са развити". "Ние предлагаме алтернатива за по-висока заплата и по-интересна работа. Те видяха възможност за развиване на един регион".

"Много хора смятат, че програмирането е за тях, но след като се срещнеш с първите трудности си дават сметка дали наистина е за теб. Не всеки се справя, но всеки трябва да опита. Всеки може да си намери работа в сферата на технологиите в наше време".

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт