Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Brexit няма да има, но реформи в ЕС са нужни

Бизнес старт 8.06.2016

Доц. Емил Хърсев (в средата) и проф. Антоний Тодоров (в дясно) Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Доц. Емил Хърсев (в средата) и проф. Антоний Тодоров (в дясно) Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Лондон се е разраснал като глобален финансов център именно като финансовото сърце на ЕС. Това каза финансистът доц. Емил Хърсев в „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria, който заедно с политолога проф. Антоний Тодоров говори за предстоящия референдум за излизането на Великобритания от Европейския съюз и по-специално за дебата между Дейвид Камерън и Найджъл Фарадж. Фискалната сметка не е единственият критерии за ползите или вредите от ЕС – Германия и Обединеното кралство печелят бясно заради това, че няма затворени граници, допълни доц. Хърсев.

Политиците трябва да се вслушат в гласоподавателите на популистките партии и да разберат какво ги вълнува, каза проф. Тодоров, като добави, че ЕС трябва да стане повече социален към хората, които не смятат, че печелят от него, за да не бъде възприет като елитарен клуб.

Икономически резултатът от Brexit ще е трагичен, но референдумът ще усмири бюрокрацията, което има склонността да свръхрегулира, каза доц. Хърсев, като добави, че Brexit няма да има, но реформи в ЕС са нужни. Към това мнение се присъедини и проф. Тодоров.  

Чуйте повече:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт