Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Летни алтернативи за децата на работещите родители

Александър Ангелов и Гергана Райжекова от Центъра за творческо обучение и Цветелина Василева, Национален дворец на децата, в Бизнес старт, 03.06.2016

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Програмите на Центъра за творческо обучение и Националния дворец на децата създават възможност за децата да прекарат едно интересно лято, научавайки много нови неща. "Ние предлагаме 6-дневен тренировъчен лагер, който развива личността на детето, дава му самостоятелност и независимост да взима решения. Там то работи в екип със свои връстници в света на технологиите и науката. Освен това се среща с големи професионалисти, които са студенти, докторанти и учени от НАСА", заяви Гергана Райжекова от Центъра за творческо обучение в ефира на "Бизнес старт" с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria.

"Това е предизвикателство пред цялото общество, надскачайки образованието като система. Вече има целодневно обучение, което е прекрасна крачка към възможност за нови дейности. Програми като тези, които се правят през лятото, могат да се проведат много пълноценно, ако се направи планиране с образователни специалисти.", каза  Александър Ангелов от Центъра за творческо обучение.

Националният дворец на децата предлага целодневна програма за деца от 6 до 10-годишна възраст. Сред застъпените дейности са английска школа, клуб "Млад водач на куче", школа по театрално изкуство, курсове по йога за деца, ирландски танци. Това обяви Цветелина Василева, организатор "Програми" в институцията. 

Вижте целия разговор тук:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт