Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Volkswagen се насочва към мобилните услуги по заявка

Технологичен коментар на Елена Кирилова, 02.06.2016

Емблемата на компанията върху новия e-Golf. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Емблемата на компанията върху новия e-Golf. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Германският производител на автомобили Volkswagen се насочва към мобилни услуги по заявка, като наемането през смартфон на коли за превоз, а целта му е това начинание да носи „значителен дял“ от бъдещите му приходи. С този ход производителят възнамерява да се насочи отвъд скандала с емисиите, заяви един от директорите ѝ, съобщава Investor.bg.

Volkswagen (VW), която отчете 213 млрд. евро ($237,90 млрд.) приходи за миналата година, подписа в сряда споразумение с компанията за наемане на коли Gett, след като обяви инвестиция от $300 млн. във фирмата през миналата седмица.

Сътрудничеството с Gett може да доведе до бизнес модел, включващ споделяне на коли, превози с лимузини и таксиметрови услуги на бързо развиващия се пазар на подобни транспортни услуги, който в Европа може да расте с по повече от 30% годишно, заяви изпълнителният директор на VW Матиас Мюлер.

Вижте повече от технологичния коментар на Елена Кирилова от Investor.bg:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт