Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

15 млн. лв годишно от поскъпването на билета за градски транспорт

Ботьо Ботев, общински съветник от ГЕРБ, в предаването Бизнес старт, 31.05.2016

Ботьо Ботев, общински съветник от ГЕРБ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ботьо Ботев, общински съветник от ГЕРБ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Поскъпването на билета за градски транспорт e целенасочена политика, насочена към стимулиране използването на абономентните карти. Това каза Ботьо Ботев, общински съветник от ГЕРБ, в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Данните за пътникопотока показват, че 15% от пътуванията се извършват чрез единичен билет. Основната част от пътуванията се извършват посредством абонаментни карти, коментира още той. По думите му внедряването на електронна система за таксуване в обществения транспорт е заложено в инвестиционния план на ЦГМ, а работата по въвеждането й ще започне от тази година. 

Постъпленията от поскъпването на билета ще бъдат насочени към инвестиции в системата на транспорта. Основни приоритети са изграждането на третата линия на метрото до 2019 и обновяването на автобусния транспорт. Очаква се постъпленията да достигнат 15 млн. годишно, каза още общинският съветник. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт