Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Сърдечен ритъм и технологии

Технологичен коментар на Бойчо Попов, 30.05.2016

Кардио-часовник TomTom Multi-Sport на един от конкурентите на Jawbone - TomTom NV. Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg Кардио-часовник TomTom Multi-Sport на един от конкурентите на Jawbone - TomTom NV. Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

Един от пионерите в производството на фитнес-гривни, Jawbone може да напусне пазара и планира трансформация. Това каза в своя технологичен коментар главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria. Компанията, която е на пазара от 2011 година, е решила временно да спре производството на трите си водещи модела, като е стартирана и разпродажба на оборудване. Производителят търси купувач и на своя бизнес с безжични тон-колони.

„Става дума за преместване на фокуса на компанията, като новият продукт, който евентуално може да излезе на пазара през есента, е клинично-специализиран уред за мониторинг на сърцето. Пазарът на подобни устройства става все по-наситен“.

Модулни смартфони

Идеята за модулни смартфони, според дизайнерът Дейв Хакънс, е опорочена от Google, каза още Попов в своя коментар. По думите му дизайнерът е изказал разочарование от начина, по който Google подхожда към тази идея.

„В основата на иновацията стои възможността, ако потребителят иска да подобри параметрите на телефона си, да има възможност да купи отделен модул, а не нов телефон“.

По думите на разработчика концернът е „можел да се справи доста по добре“, а и „Google контролира целия процес“, а това което е искал дизайнерът, е да се създаде открита платформа.

Вижте целия коментар: 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт