Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Съвременните технологии са задължителен елемент в училищното образование

Красимира Таскова, учител на година и преподавател в 120 ОУ Георги Сава Раковски, в предаването Бизнес старт, 24.05.2016

Красимира Таскова, учител на година. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Красимира Таскова, учител на година. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Използването на новите технологии е задължителен елемент за съвременните деца. Няма как да изоставаш и да не търсиш начини и методи да направиш обучението по-атрактивно и по-запомнящо се. Това каза Красимира Таскова, преподавател в 120 ОУ „Георги Сава Раковски“, отличена с приза "Учител на годината", в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Колкото по-напред е учителят в пирамидата, толкова по-оценен ще бъде неговият труд. Младите учители трябва да бъдат стимулирани, коментира още тя. 

Промените в учебното съдържание ще бъдат въведени постепенно. Учителите преминават през обучения и ще бъдат готови да поемат новите предизвикателства.

Перспективата в чантата на ученика да има таблет, с който да борави със зададения материал, вместо цял набор от книжни тела, е добра. Тази промяна може да се случи в близките години. 

Вижте повече във видеото:

Вижте снимки от шествието за 24 май в София.

Последни новини
Още от Бизнес старт