Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Вероятността за предсрочни избори в Бразилия е голяма

Александър Сивилов в Бизнес старт, 13.05.2016

Александър Сивилов, анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Александър Сивилов, анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Прогнозата за бразилската икономика на база на това колко е свързана с Китай е по-скоро песимистична. Не се очаква стабилизиране на страната от политическа гледна точка. Това каза анализаторът Александър Сивилов в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria. Доверието на бизнеса и на инвеститорите спада, а правителството не може да вземе адекватни мерки в икономическата сфера, за да се възстанови.

По думите на анализатора Дилма Русеф ще се опита да се върне направо във властта след изтичането на тези шест месеца. "Въпросът е как ще бъде развит самия съдебен процес, защото дори и при най-малки съмнения, че може тя да е участвала в подправянето на резултати за дефицитите в бюджета тя ще бъде допълнително отстранена от власт и ще има реален импийчмънт".

"При такова развитие на събитията огромна част от хората няма да са представени в президентската власт. Бразилия е президентска република, изборите за държавен глава са преки, а президентът избира изцяло политиката на страната. От тази гледна точка, ако Русеф не успее да остане във властта след тези шест месеца, вероятността за предсрочни избори е голяма".

Ако Дилма Русеф се върне на власт вероятно няма да успее да продължи активно да води своята политика, каза още Сивилов и "вероятно ще се говори за иницииране на парламентарни избори, да се опита да се промени структурата на този парламент. Малко вероятно е да успее да го направи, но е единственият печеливш ход, който може да й позволи да води своята политика успешно". 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт