Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Връща се тенденцията за покупка на имоти на зелено

Добромир Ганев от Национално сдружение Недвижими имоти в Бизнес старт, 11.05.2016

Добромир Ганев от Национално сдружение "Недвижими имоти". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Добромир Ганев от Национално сдружение "Недвижими имоти". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Напоследък започва да се връща тенденцията за покупка на имоти на зелено. Купувачите предпочитат ново строителство, проектирано в последната година и половина, защото старото е не толкова функционално и качествено. Инвеститорите, архитектите и консултантите вече използват много по-модерни материали, отразявайки съвременните изисквания. Те са по-евтини заради налагането им на пазара. Всичко това вдига качеството на сградите, а дизайнът им е коренно различен в сравнение със само няколко години назад. Това каза Добромир Ганев от Национално сдружение "Недвижими имоти" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria. 

"2015 беше най-добрата за имотния пазар за последните 8 години. Беше отчетен рекорд от над 230 000 сделки. Тази година очакванията са подобни, като банките са катализатор с добрите предложения по ипотечните кредити.", допълни експертът. Според него купуването на имоти с инвестиционна цел, което драстично се увеличи след кризата с КТБ, ще продължи и през 2016. 

Във връзка с дефицита на предлагането на недвижими имоти Ганев посочи, че всеки град има своя специфика. "В София има недостиг на добри офис площи, което не се наблюдава в останалите градове." По думите му разликата между големите градове и останалата част от страната продължава да бъде голяма. 

Повече от разговора може да видите тук:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт