Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

От 15 юни 2017 изцяло отпада роумингът в ЕС

Бизнес старт 3.05.2016

Mi 5 на Xiaomi Corp. на премиерата на смартфона в Делхи, Индия, 31/3/2016. Photographer: Prashanth Vishwanathan/Bloomberg Mi 5 на Xiaomi Corp. на премиерата на смартфона в Делхи, Индия, 31/3/2016. Photographer: Prashanth Vishwanathan/Bloomberg

"От 30 април се променя начинът на изчисляване на тарифата на роумингът в чужбина, която ще е равна на таксата по мобилния план у дома плюс една надбавка от €0.05 без ДДС или 0.12 лв с ДДС на минута." 

Това каза Игнат Арсенов от Европейски потребителски център в „Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria. Освен за обажданията от и към чужбина той говори и за търговията с фалшиви стоки.

Въпреки това максималната тарифа ще бъде в размер на 45 ст./мин дори и с включена надбавка, каза той акто допълни, че ако в мобилния план са включени безплатни минути таксуема ще бъде само надбавката.

В България не е незаконно да се купи фалшива стока, но има страни, където дори купуването се преследва от закона, като Италия, Франция и Португалия, заяви Арсенов, като допълни, че потребителите трябва да са внимателни когато пазаруват в тези страни.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт