Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Snapchat ще излъчва моменти от Олимпийските игри в Рио

Бизнес старт, 02.05.2016

Snapchat. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Snapchat. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Apple отчете най-тежката си седмица на пазара на акции от 2013 насам на фона на притесненията около забавящите се продажби на айфона в световен мащаб и най-вече в Китай. Новината, че Карл Айкън е продал своите акции в Apple също донесе негативни настроения около акциите на компанията. Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria в предаването Бизнес старт Бойчо Попов, главен редакртор на Investor.bg.

Последните новини около друга голяма технологична копания – Microsoft – показват, че растежът на Windows 10 продължава, макар и бавно. Статистиката за месец април показва, че най-сетне Windows 7 вече не е инсталиран на повечето компютри, спадайки до пазарен дял от 48,79%. Windows 10 отчита лек ръст до 14,35% (от 14,15%), а Windows XP пада под 9,66%.

Мобилното приложение Snapchat си осигури правата да излъчва най-любопитните моменти от Летните олимпийски игри в Рио де Жанейро. Сделката е станала възможна след споразумение между Snapchat и NBC. Това е първи случай, в който NBC ще позволи на платформа, която не притежава, да излъчва кадри от Олимпийските игри.

Чуйте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт