Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Как може да се подобри безопасността по пътищата

Бизнес старт, 02.05.2016

Трафикът в Делхи, Индия, 29 октомври 2015. hotographer: Kuni Takahashi/Bloomberg Трафикът в Делхи, Индия, 29 октомври 2015. hotographer: Kuni Takahashi/Bloomberg

През последните години убитите при катастрофи по пътищата в България са доста по-малко спрямо загиналите през 1989. Санкциите имат ефект тогава, когато се събират от шофьорите, докато в България само една трета от глобите са плащат. Трябва да се подобри събираемостта на глобите, за да имат ефект те. Нещата обаче се променят към по-добро. Холандия е един от добрите примери, като там безопаснотта на пътищата е на високо ниво заради системата от камери, която е отговорна за контрола и която елиминира човешкия фактор. Това каза Емил Панчев от Съюза на българските автомобилисти в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria  в своя коментар за безопасността по пътищата.


През последните няколко години загиналите по пътищата на България се увеличават. България е на първо място в Европа по брой загинали при катастрофи на 1 млн. души. Трябва водачите, които правят повече нарушения, да плащат по-високи застраховки Гражданска отговорност спрямо по-дисциплинираните водачи, каза Любка Маринова от Асоциацията на пострадали при катастрофи, която се включи в ефира на предаването по телефона.

Чуйте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт