Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Мисия на медиите е да насърчават финансовата грамотност

Бойчо Попов и Свилен Колев от Investor.bg в Бизнес старт, 28.04.2016

Бойчо Попов, главен редактор, и Свилен Колев, редактор в Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Бойчо Попов, главен редактор, и Свилен Колев, редактор в Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Една от мисиите на съвременните финансови медии е да направят икономическата тематика по-разбираема и по-интересна за младите хора. Една такава медия расте само ако икономиката и финансите се развиват, а това става ако има добре подготвени и активни хора. Финансовата грамотност на българите все още е много ниска. Това заявиха главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов и редакторът Свилен Колев в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Преди години най-четените новини бяха свързани с българския фондов пазар, но сега интересът се насочва към по-глобални теми и към геополитическите събития", каза Бойчо Попов.

Двамата коментираха бъдещите събития, свързани с 15-годишнината на медията. Колев подчерта, че те ще са насочени към подкрепа на връзката между образованието и бизнеса. Той каза още, че все повече експерти от дадени области се срещат със студентите, за да споделят своя опит. Все още обаче интерактивният начин на преподаване не е широко застъпен. 

Следващата публична лекция, организирана от Investor.bg, ще бъде на 9 май в УНСС, а през ноември медията ще вземе участие в научна конференция в университета. Повече за събитията може да видите тук

Темата за образованието, кадрите и бъдещите бизнес лидери е в центъра и на конференцията "Образование и бизнес - бъдещите лидери", която Bloomberg TV Bulgaria, съвместно с Bulgaria ON AIR организират на 11 май 2016 в София.   

Вижте целия разговор тук:

Вижте още снимки от събитието и линкове към презентациите на лекторите.

Последни новини
Още от Бизнес старт