Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Обама попари надеждите на Великобритания

Бизнес старт, 26.04.2016

Христо Панчугов, политолог. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Христо Панчугов, политолог. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Обама попари надеждите на Великобритания. Това каза политологът Христо Панчугов в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria по повод срещата на върха между Обама и Меркел. "Обама всъщност не каза, че ако Великобритания реши да излезе от ЕС, търговското споразумение ще се отложи с около 5 до 10 години, а че  при Brexit Великобритания няма да получи специално отношение за сключване на търговски договор със САЩ".

По думите на Панчугов кратките срокове, които бяха поставени, като цел от Обама за сключване на споразумение с ЕС са "малко оптимистични", може би, защото свършва мандата на Обама. 

"Трансатлантическото търговско споразумение е доста сериозен опит да се създаде мерило за начина, по който трябва да се защитават потребителските интереси. Това са и очакванията в Германия - за начин, по който да се сключват търговски партньорства така , че да бъдат изгодни и за двете страни". 

Политологът коментира и връзката между търговското споразумение и възможностите за отпадане на американските визи за България и Румъния. 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт