Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Европейските лидери нямат план Б при евентуален Brexit

Любов Панайотова, директор на Фондация Европейски Институт, в предаването Бизнес старт, 25.04.2016

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Според официалните проучвания 44% са "за" оставане на Великобритания в ЕС, а 42% са "против". Бизнесът е категорично против излизането на Великобритания от ЕС. Това каза Любов Панайотова, директор на Фондация "Европейски Институт", в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV  Bulgaria.

Има различни хипотези по отношение на това колко милиарда евро ще струва евентуалното излизане на Великобритания от ЕС. По думите й сериозен проблем е и казусът, който ще настъпи по линия на независимостта на Шотландия. "Шотландските граждани продължават да бъдат категорични, че при излизане на Великобритания от ЕС, ще проведат своя референдум за независимостта на кралството", каза Панайотова.

В момента ЕК запазва пълно мълчание по отношение на евентуалното напускане на ЕС от Великобритания. Всички лидери единодушно казват, че нямат „план Б“ и разчитат на разумността на гражданите, бизнеса и британските политици. 

Директорът на Фондания "Европейски Институт" коментира още как въпросът с евентуален Brexit се свързва с подписването на трансатлантическото търговско споразумение между САЩ и Европа. 

Вижте целия коментар тук:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт