Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Ирина Бокова е абсолютен фаворит за генерален директор на ООН

Бизнес старт, 13.04.2016

PR експертът Максим Бехар, президент на Световната PR асоциация (ICCO). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria PR експертът Максим Бехар, президент на Световната PR асоциация (ICCO). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ирина Бокова е абсолютен фаворит на този етап за генерален директор на ООН. Всички останали представители, които са излъчени до сега са от ранга на локални политици. Тя е единственият международен политик. Това каза PR експертът Максим Бехар, президент на Световната PR асоциация (ICCO) в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Това е огромен пробив за България. Огромна част от коментарите по повод изслушването на Бокова са позитивни за начина, по който се е представила, за диалогичния й подход. Имаше малка част коментари, които бяха много против кандидатурата и мнения, които според мен са абсурдни. Според мен Бокова се представи прекрасно".

"Сериозни медии дават оценка на Бокова, като най-вероятен лидер в това състезание и това според мен носи много дивиденти на България", каза още Бехар.

"Извън нашата прекрасна, хубава, красива територия, никой не се интересува кой бил баща й, коя била партията... Аз си спомням, когато създавахме Атлантическия клуб, Ирина Бокова бе сред най-горещите привърженици на създаването му".

По думите на експерта няма сериозна държава в света, която да смята, че диалогът с Русия не е възможен. "Всяка държава трябва да бъде на масата на преговорите. С всяка държава диалогът е възможен и както каза Бокова, трябва да се търси мирният подход във всеки един конфликт. Това винаги е било цел на ООН, но не винаги се е случвало".

"Ирина Бокова отговаря 100 процентово на профила, който е зададен от ООН за генерален секретар. Тя е човек, който ще свърши добра работа и ще представи България по брилянтен начин".

Вижте целия коментар: 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт