Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Държавата накара бизнеса да прави офшорки

Предприемачът Красимир Дачев в Бизнес старт, 08.04.2016

Предприемачът Красимир Дачев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Предприемачът Красимир Дачев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Държавата натисна родните предприемачи да си открият офшорни фирми, защото първо въведе закона за защита на чуждестранните инвестиции. Така местните предприемачи бяха дискриминирани. След като законът изравни местните и чуждите инвеститори, вече няма смисъл да имаш офшорна компания, по-добре е да държиш всички структури на бизнеса си в България. Проблем остават масовите кражби на фирми. Това коментира предприемачът Красимир Дачев в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria. 

Офшорките са финансов инструмент, с който всеки си служи, защото там се получава сигурност. 

Предприемачът коментира и състоянието в икономиката и позицията на бизнеса. Според него най-голямата пречка за инвестиране е отсъствието на константна прозрачна правна система. 

Във Върховния съд имаме неконстантната практика един й същ казус в два различни състава да се решава по два различни начина.

Във връзка с перспективите пред българската икономика Дачев каза, че ниските трудова заетост и производителност ще продължават да ни дърпат надолу и през следващите години. Като решение на този проблем той посочи елиминирането на корупцията и повишаването на качеството на работа и стойността на продукцията. 

Вижте целия разговор тук:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт