Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

HP пуска най-тънкия лаптоп в света

Технологичен коментар на Елена Кирилова, 05.04.2016

Лаптоп на HP. Снимка: Kim White/Bloomberg Лаптоп на HP. Снимка: Kim White/Bloomberg

Съвсем скоро се очаква от HP да обявят пускането на най-тънкия лаптоп в света. По този начин компанията се изправя в пряка конкуренция срещу Apple в този сегмент. Като цяло идеята на HP е да се позиционира по-категорично в премиум сегмента на персонални компютри. Повече детайли за новото устройство се очакват днес. Това заяви Елена Кирилова от Investor.bg в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Китайският стартъп Xiaomi инвестира 25 млн. долара в индийската компания Hungama Digital Media Entertainment, онлайн доставчик на музика и видео. Ходът е опит на компанията да привлече повече потребители в най-бързо разрастващия се пазар на смартфони. Компанията се опитва да разшири своите предложения не само в сферата на мобилните телефони и търси повече начини за забавление на потребителите. Xiaomi е петият най-голям производител на смартфони в света, конкурирайки се със Samsung Electronics, Apple и други играчи за продажбата на устройства в Индия. Експанзията на по-бързите 4G мобилни мрежи в Индия се очаква да увеличи търсенето на дигитално съдържание. 

Apple е на път да продаде милиардния си iPhone. Между 29 юни 2007 – датата, на която стартират продажбите на първия iPhone, и края на 2015 компанията е продала 896 млн. броя от устройствата. Ако анализите на Wall Street се окажат верни, то Apple ще продаде милиардния си iPhone още през юли. 

Още технологични новини може да видите във видеото:

 

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт