Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Tesla Model 3 с предварителни поръчки за над $10 млрд.

Технологичен коментар на Елена Кирилова, 04.04.2016

Служител на Tesla е очаква клиентите, които искат да поръчат новия модел на компанията, Photographer: Patrick T. Fallon/Bloomberg Служител на Tesla е очаква клиентите, които искат да поръчат новия модел на компанията, Photographer: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Tesla Motors обяви, че поръчките на нейния електрически седан Model 3 са надминали 253 хил. бройки през първите 36 часа от старта им, което е много добър резултат за първия автомобил за масовия пазар, който компанията предлага. Очаква се средната цена да бъде 42 000 долара, което означава, че първоначалните поръчки възлизат на над 10 млрд. долара. Това подкрепи сериозно акциите на компанията, които в петък приключиха търговията на равнище от 237,59 долара за брой, покачвайки се с 3,4%. Книжата на компанията са поскъпнали с повече от 60 на сто, откакто през февруари удариха 12-месечно дъно. Това коментира Елена Кирилова от Investor.bg в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Nintendo подготвя премиерата на своето ново поколение конзоли, сочи проучване на Technavio. Компанията трябва да го пусне през 2016, което ще стимулира растежа на пазара през 2017, според един от основните експерти в гейминга на Technavio Сумиа Мутсиди. През следващите четири години се очаква да бъдат пуснати и новите версии на Xbox и PlayStation 4.

Още технологични новини може да видите във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт