Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Tesla и останалите производители на луксозни коли

Технологичен коментар на Бойчо Попов, 01.04.2016

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Model 3 е свързващото звено в плана на Tesla за достигане на пазара отвъд заможните купувачи и превръщането на електрическите превозни средства в значителна част от автопазара. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg в своя технологичен коментар в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

Голяма част от платформата на автомобила е нова, включително архитектурата за батерията и двигателната технология. Много от изпълнителите, които са работили по Model 3, включително и главният технологичен директор Джей Би Сройбел и главният дизайнер Франц фон Холцхаузен, са част от ръководния екип на компанията в продължение на години.

Но колата се сблъсква и със сериозна конкуренция. General Motors Co. планира да пусне напълни електрически Chevrolet Bolt на подобна цена по-късно тази година. Model 3 вероятно ще се прицели в купувачи, които биха си купили малки луксозни седани, като Audi A4 или BMW 3.

Графика: Движение на акциите на Tesla, BMW, Daimler, Ferrari за последната една година. Източник: Bloomberg Terminal.

Книжата на BMW, Daimler, Ferrari са почти без движение, докато при тези на Tesla има сериозен ръст – до 221 долара за лот. 

Очаквайте видео с целия коментар. 

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт