Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Какви промени предвижда Apple за следващия iPhone

Технологичен коментар на Бойчо Попов, 28.03.2016

Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg.  Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В писмо до своите инвеститори анализаторът на KGI Минг-Чи Куо пише, че смартфонът на Apple догодина може да има тяло от стъкло и метална рамка, с което той ще се доближава до визията на модела iPhone 4, но и на актуални конкуренти като Galaxy S7 и Xperia Z5.

Очаква се обаче стъкленият корпус на iPhone да бъде с извит гръб и извит дисплей (по подобие на S7 edge). Като цяло дизайнът щял да претърпи значителна промяна за производителя - с по-тънки рамки около екрана и с по-удобен захват, пише Investor.bg

Анализаторът смята, че Apple ще се опита да приложи екзотични материали за допълнителна диференциация на iPhone в морето от конкуренти. Куо очаква Apple да избере стъклото за нов дизайн, тъй като материалът може лесно да се оформи и има добри свойства за по-тънка и олекотена конструкция на дизайна. Другите възможности за материал включват пластмаса и керамика. 

От друга страна следващото поколение на iPhone се очаква да включва безжично зареждане и нови биометрични технологии за разпознаване, като сканиране на лицето и ириса, вероятно осъществявани чрез предната камера.

Още технологични новини от Бойчо Попов от Investor.bg може да видите във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт