Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Ген. Ралчев: Трудно ще се създаде обща европейска разузнавателна служба

Бизнес старт, 24.03.2016

Проф. ген.-майор Румен Ралчев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Проф. ген.-майор Румен Ралчев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Трудно може да се създаде обща европейска служба за разузнаване в Европа. Необходимо е уеднаквяване на законодателство, определяне на дяловото участие и преди всичко добра воля. За момента Европа като цяло тича след събитията. По стара традиция после се взимат мерки. Всичко това показва необходимостта от единно ръководство за противодействие срещу тероризма. Това заяви проф. ген.-майор Румен Ралчев в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Възможната заплаха срещу линия на градския транспорт в близост до хотел Плиска в София, за която предупреди Държавният департамент на САЩ, той коментира така:

 Няма град, държава, улица, която да е застрахована от терористична опасност. Трябва да свикнем с тази мисъл и да бъдем нащрек.

Ген. Ралчев коментира и разузнаването в България, като по думите му нещата опират повече до получаване на информация от другите външни служби. Според него за последните 12 години от началото на терора в Европа "се бърза много бавно". 

Целия разговор може да видите тук:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт