Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Липсват политически лидери в Европа

Валери Тодоров, журналист и бивш директор на БНР, в Бизнес старт, 23.03.2016

Валери Тодоров, журналист и бивш директор на БНР. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Валери Тодоров, журналист и бивш директор на БНР. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европа не е готова за терористичната вълна която се надига, но няма място за паника. Трябва да се реагира с повече самообладание. За съжаление професионалното поколение политици от преди вече го няма. Пречка се оказва и нестабилната политическа среда в Европа, която да се дължи на прехода и промените. Това коментира журналистът и бивш директор на БНР Валери Тодоров в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Според него трябва да се разшири обменът на информация между спецслужбите и да се включат две от големите сили в тази област – САЩ и Русия. От ключово значение е изучаването на ИДИЛ в дълбочина. 

Това не са единни групировки, те имат различна мотивация. Трябва да разберем най-вече каква е мотивацията на тези, които са израснали в Европа и правят самоубийствени атентати.  

Тодоров посочи още, че трябва да се изработи общоевропейска политика по отношение на бежанците и да се разграничат бежанци от мигранти. 

Трябва да се търси обща политика в горещите точки, тъй като те ще продължават да бъдат източник на тероризъм. Съвременните заплахи са насочени към гражданското общество и гражданските комуникации.

Повече от разговора вижте тук:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт