Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

България трябва да развива туризма и производството на традиционни продукти

Бизнес старт, 03.03.2016

Пламен Грозданов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Пламен Грозданов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България трябва да стъпи върху традициите си и да развива области, в които има сравнителни предимства като държава. Такива са туризмът, както и традиционни продукти, които винаги сме произвеждали. Това заяви изпълнителният директор на Съюз „Произведено в България“ Пламен Грозданов в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Според него приоритетните отрасли не трябва да бъдат подпомагани от държавата, тъй като пазарът се справя по-добре сам. Въпреки това обаче за бизнеса трябва да бъдат създадени условия, близки до тези в съседните ни страни. 

Нашият износ за Русия е пренебрежимо малък, но по изчисления сме загубили около 300 млн. Това е главно поради евтиния внос в нашата страна.  

Грозданов заяви, че алтернатива на протекционизма в страната е изграждането на добра бизнес среда, добре работеща правна система и намаляването на административния натиск и административните процедури. Той каза още, че 98% от предприятията в България попадат в категорията малки и средни предприятия според класификацията на ЕС.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт