Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Караджов: КЗК работи срещу развитието на конкуренцията

Бизнес старт, 29.02.2016

Гроздан Караджов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Гроздан Караджов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Скъпият бензин и дизел, който плащат българските граждани се дължи на факта, че няма независим регулатор. КЗК почти 2 мандата работи срещу развитието на конкуренцията. Над 80% от актовете на комисията са срещу малки и средни търговци.

Няма наказани монополисти или наказанието им е било твърде символично, каза депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов в предаването „Бизнес старт“ с Иван Нончев от Bloomberg TV Bulgaria на 29 февруари 2016.

Той също така коментира доклада на Alix Partners, която бе наета да извърши действия по проследяване и връщане на активите на КТБ. По думите му е извършена престъпна безстопанственост. Аналитично-проучвателната част на договора е направена много добре, но втората част, която включва завеждането на конкретни юридически действия за връщане на паричните средства и активите на масата на несъстоятелността, не е сключена.

„Втората част от доклада не би струвала нищо на българския данъкоплатец.“

Караджов обясни, че в продължение на шест месеца няма индикация за нейното сключване. „Оставаме с впечатление, че само първите 2 точки от обема на задачите е бил възложен“, каза още той.  

Чуйте целия разговор във видеото.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт