Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Проблемите на превозвачите скоро ще дадат отражение върху цените

Бизнес старт, 16.02.2016

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Блокадата по гръцката граница нанесе огромни щети на транспортния бранш. Тя води не само до пряк финансов резултат, а вече започва да взима жертви поради своята продължителност. Нормално е проблемите да засегнат първо транспорта, но за много кратко време ще рефлектират и върху потребителите, тъй като всеки риск се калкулира в себестойността на услугата. Въпреки положените усилия, същностните проблеми в Гърция все още не са решени. Това заяви Георги Минчев от Българската асоциация по спедиция, транспорт и логистика в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Освен проблемите в бранша, Минчев коментира кризисните процеси на глобално ниво, като подчерта, че зародишът на всички кризи е "очевидната неадекватност на световната валутно-финансова система“. По думите му тя не успява да отговори своевременно на развиващата се световна обстановка и това е причина за проява на военни конфликти в различни точки по света.

Според Минчев твърденията, че България е остров на стабилност, са „абсолютна илюзия“. Той заяви, че в страната се наблюдава липса на координация между централните и регионалните органи и на кадри, които да знаят как да реагират при криза, в резултат на делегирането на твърде много правомощия на организации като НАТО и ЕС.

Вижте целия разговор тук: 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт