Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Паунова: Номинацията за ООН е важна за имиджа на България

Бизнес старт, 10.02.2016

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България е добре позната в Европа, но не толкова в другите страни. Заемането на ключови международни позиции от българи ще допринесе за имиджа на страната пред света. Това коментира евродепутатът Ева Паунова в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria по повод на номинацията на Ирина Бокова за Генерален секретар на ООН.

Паунова бе категорична, че подкрепя оставането на Великобритания в ЕС, тъй като последните кризи в Европа – дългова, финансова, миграционна – ще изглеждат като „лека настинка“ на фона на последствията от Brexit. Според нея Европа няма да може лесно да се възстанови от излизането на Великобритания и тогава ще излезе въпросът дали механизмът за справяне с кризи е толкова здрав.

По думите й е важно референдумът да бъде проведен възможно най-скоро, защото в момента се създава голяма несигурност за гражданите и бизнеса. Паунова подчерта, че на този етап предложенията изглеждат добра основа за преговори и е важно, че няма да има предоговаряне на основните договори на ЕС, което би направило ситуацията още по-сложна.

Евродепутатът коментира и блокирането на гръцката граница. Според нея, ако Гърция продължава да затваря граници, да не охранява шенгенското пространство и да не изпълнява договореното с европейските кредитори, ще е време гърците да се замислят дали Ципрас е бил правилният избор.

Вижте целия разговор тук:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт