Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Корпоративната социална отговорност е етичен PR за бизнеса

Бизнес старт, 10.02.2016

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Социалната отговорност е етичен PR за бизнеса, защото е свидетелство, че компанията мисли рационално и дългосрочно. Това е гаранция, че тя е решила да остане на въпросния пазар и да инвестира на него. В последните години бизнесът е все по-ангажиран и мисли за средата около себе си. Това заявиха Ираван Хира и Георги Руйчев от Български форум на бизнес лидерите в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Те разказаха за конкурса за корпоративна социална отговорност, който ще се проведе за 13-та поредна година. По думите на Руйчев в началото участие в него са взели едва 20 фирми, докато днес броят им е близо 100, което е свидетелство за устойчив бизнес. "В последните години социалното предприемачество бележи ръст от 10-15% на година, а в бъдеще се очаква той да се ускори", каза още Руйчев.

"Изследвания показват, че ако се повиши ангажираността на служителите с 10%, производителността на труда расте с между 2 и 8%. Корпоративната социална отговорност е най-лесният и възприемчив модел за повишаване на ангажираността и удовлетвореността на служителите.", каза Ираван Хира. Според него има добър диалог между правителството и бизнеса, а следващата стъпка е да се влезе в конкретни инициативи.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт