Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Българска платформа за споделени офис пространства с амбиции за глобално лидерство

Мирослав Мирославов, съосновател на OfficeRnD, Бизнес среща, 18.02.2020

OfficeRnD днес е платформа за гъвкави споделени офис пространства. Това включва два компонента - платформа, която автоматизира процесите по управление на такъв тип офиси, и приложения за употреба за самите членове на тези офис пространства. Това каза Мирослав Мирославов, съосновател на OfficeRnD, в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева

В началото на 2015 година той и съоснователят на компанията, тогава мениджъри и програмисти в Telerik, са мислили как да бъде управляван офисът така, че винаги хората да са щастливи там. 

С тази идея са кандидатствали в акселератор в Лондон, където са им дали капитал. Компанията е стартирала там. 

По думите му така са започнали с управлението на офиси "в цялостния смисъл на думата до управлението на споделени офиси". 

През миналата година са получили финансиране от 3 млн. долара.

"Половината инвестиция ще отиде в развитие. Разрастваме три офиса извън страната - Лондон, Великобритания; Атланта, САЩ; Мелбърн, Австралия. Целта е до края на тази година в управлението на офисите извън България да има 20-ина души", каза той. 

Мирославов обясни, че около 600 са клиентите на компанията в цял свят.

В Щатите са 40% от тях, във Великобритания 15%, има и в Азия, посочи той. 

Целта на компанията е да стане глобален лидер. 

"В момента има три основни платформи на пазара - ние сме една от трите. И трите имат плюсове и минуси". 

Отворени или затворени пространства - комбинация от различни зони той смята, че е правилното решение.

"Когато искаш да свършиш нещо да имаш зона, в която да се изолираш, но в останалото време да си в отворено пространство, за да се колаборираш с колегите си", посочи експертът. 

Още по темата

"Гъвкавите работни пространства набират много голяма скорост, защото те са подходящи за динамични и бързо променящи се организации", обясни за тенденциите той.

По думите му клиентите са водещи, защото те им показват пътя и какво искат. Инвеститорите пък са тези, които искат повече и настояват за високи цели, даде пример съоснователят. 

Той е софтуерен инженер, продуктов мениджър, предприемач, а за себе си казва със съжаление, че вече не програмира, повечето му задължения са свързани с развиване на дейността на компанията. Най-добрият съвет, който е получил, е да продава сам продукта си преди да наеме човек с тази цел. 

Относно провала и възхода на WeWork той очаква ново положително развитие. 

Гледайте целия разговор във видеото

Последни новини
Още от Бизнес среща