Онлайн платформа улеснява търговците на дребно

Николай Гроздев, основател на Promoto.bg, Бизнес среща, 04.02.2020

За дистрибуторите платформата Promoto.bg спестява време и ресурси. Това е платформа от типа B2B marketplace, но надгражда със силно заложена маркетингова част. Производители рекламират продуктите си директно пред магазини и заведения. Това заяви Николай Гроздев, основател на Promoto.bg, в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

"Предприемачеството винаги е било част от начина ми на мислене и това бе добър повод да скоча в дълбокото. Риск ориентираното мислене е залегнало в мен, което малко се бие с предприемачеството, но това ми помогна да се убедя в потенциала".

Николай Гроздев обясни, че Promoto.bg е платформа, в която магазини и заведения влизат, избират различни доставчици и поръчват бързооборотни стоки. "Същевременно производители и вносители могат да рекламират своите стоки, да изпращат известия до хилядите магазини и заведения в България, за да информират за новите си продукти и актуални промоции", допълни той.

"Десетки хиляди бързооборотни стоки и магазини и заведения, стотици дистрибутори и производители се борят за вниманието на консуматора".

По думите на основателя на Promoto платформата улеснява комуникацията между производителите, магазини, заведения и дистрибутори. "Тя е безплатна за магазините и заведенията, като дистрибуторите и производители обаче плащат такси", поясни той.

Първоначалната инвестиция е била 400 хил. лв. Идеята е до 33 месеца тя да бъде възвърната, а сега компанията е в дванадесетия месец от създаването си.

"През 50 хил. търговски обекта минава огромен обем от търговията на бързооборотни стоки в България, може би над 55%. Не смятаме, че това ни лимитира. Имаме голямо поле за изява за достигане до този фрагментиран пазар".

Най-добрият бизнес съвет, който Николай Гроздев е получавал, е "ако имаш добра идея, никога не инвестирай собствени средства в нея".

Целият разговор гледайте във видеото.

Последни новини
Още от Начало