Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Биофармацевтична компания предоставя безплатно иновативно лечение

Зоя Паунова, главен изпълнителен директор на АстраЗенека България, Бизнес среща, 04.02.2020

Привлича ме силата на науката, възможността да бъда част от процесите на създаването на иновация, на нови поколения терапевтични решения, които да променят лечението на социално значими заболявания, сред които онкологичните, респираторните и заболявания като диабета. Това каза Зоя Паунова, главен изпълнителен директор на "АстраЗенека България", в предаването „Бизнес среща“, с водещ Таня Кръстева.

„През всичките години с моите колеги от „АстраЗенека“ успяхме да създадем много силен екип, който умее да обменя идеи, прегръщайки мисията и визията на компанията. Целта е нашите медикаменти да бъдат достъпни за пациентите, както по цял свят, така и в България“.

Гостът приема за своя мисия предоставянето на по-добра перспектива за достоен живот на пациентите, независимо от тяхната диагноза.

„Проучването и разработването на медикаменти е високорисков процес, впрягат се колосални финансови и човешки ресурси, като този процес продължава 7 до 13 години“, допълни тя.

Главният изпълнителен директор сподели, че „АстраЗенека“ е лидер по отношение на процент, който инвестира от приходите си в научна и развойна дейност с до 21-22%, при средни стойности за индустрията от около 16-17%.

Паунова заяви, че в България са постигнати сериозни успехи при диагностиката и лечението на онкологичните заболявания.

„През последните години при онкологичните заболявания е много по-осъзната необходимостта от редовните прегледи, ранната диагностика и профилактиката“.

Според Зоя Паунова успехите в здравеопазването се дължат и на изкуствения интелект и високоскоростните анализи, чрез които се осигурява огромно количество данни.

„В една конкурентна и регулирана среда се работи с категорична всеотдайност, силно лидерство и желание да се разгърне правилно работеща стратегия“.

Гостът обяви, че през последните години компанията предоставя безплатно своите медикаменти и стартира лечението на пациенти, водена от желанието да връща надеждата у хората.

Гледайте целия разговор във видеото.

Последни новини
Още от Бизнес среща