Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Българска паста за зъби се продава успешно в Китай

Димитър Луканов, изпълнителен директор на Арома АД, Бизнес среща, 30.01.2020

В България харесваме по-цветни и експресивни продукти, докато в Западна Европа се впечатляват от по-стилизирани и изчистени на външен вид продукти. Българският потребител след 2009 г. е доста по-рационален и прагматичен относно избора на продукта. Масовият български потребител все още повече се вълнува от съотношението цена-качество, отколкото от натуралността на продукта. Това мнение изрази Димитър Луканов, изпълнителен директор на Арома АД, в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

"Продаваме успешно, макар и в начален стадии, паста за зъби в Китай и се надявам това да продължи да се развива".

"Арома Козметикс" е компанията, която управлява и развива търговските марки в България и на външните пазари", разкри гостът.

"Около 40% от продукцията ни се реализира на вътрешния пазар, като най-голям външен за нас пазар е Великобритания".

Димитър Луканов обясни, че в последните 10 години компанията инвестира доста активно в подобряване на сградния фонд, а оттам - и на енергийната ефективност. 

"Инвестираме в сферата на устойчивия бизнес. Това носи положителни резултати за компанията, но и се грижим за планетата. Последната ни инвестиция - от миналата година, е на соларни панели.

По думите на Димитър Луканов Българите харесват по-цветни продукти, а в Западна Европа – по-семпли, като най-важното там е какво пише на етикета.

"През 2009 г. българският потребител беше склонен да купува всичко - стига да е на промоция, а сега българският потребител е станал доста по-рационален – освен, че трябва продуктът да е на промоция, той трябва и да е необходим", обясни гостът. 

 

Последни новини
Още от Бизнес среща