Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Дигиталната трансформация е начинът организациите да са конкурентоспособни

Стоян Боев, управител на "Интерконсулт България", Бизнес среща, 29.10.2019

Дигиталната трансформация е начин организациите да останат конкурентоспособни. За банките това означават да повишат своята ефективност не 10, 20, 50%, а 10, 20, 50 пъти. Това мнение изрази Стоян Боев, управител на "Интерконсулт България", в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

Гостът обясни, че в сферата на информационните технологии за професионално развитие движещата сила е осъществяването на проекти.

"Преходният период от това да бъдеш добър инженер до това да станеш ръководител на фирма изисква доста усилия", смята Стоян Боев.

От интервюто стана ясно, че първите продукти на компанията са били свързани със софтуерна автоматизация на банкови и финансови процеси, разработване на системи за автоматизация на обработка на ценни пратки за дружества за касови услуги и за търговски банки.

"Стартирахме с един голям проект в Норвегия през 2000 г. - 32 системи да бъдат обединени в една. След 8 години спечелихме голям търг в БНБ и през 2008 г. успяхме да променим начина на управление на кеша в България".

По думите на госта обичайната практика за банковите системи е поне месец да се инсталира системата, да се тества и да се види, че няма отклонение, а при тях се е получило за няколко часа. "През тази система минават около 2 млрд. лв. на месец", уточни още той.

"Интерконсулт България" са и партньори в създаването на 3D софтуерен стимулатор за кораби, бе уточнено още в разговора.

"Интересното в IT бранша е не просто да кодираш нещо, което друг е измислил, а да помогнеш в създаването на нови и бързи решения".

Стоян Боев е убеден, че партньорството в иновацията променя самата иновация. Той допълни още, че необходимостта фирмите да оцелеят чрез иновация ги заставя да бъдат по-отворени.

Последни новини
Още от Бизнес среща