Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Как работи франчайзът в денталната медицина?

Д-р Петър Дучев, собственик на дентална клиника "Петър Дучев", Бизнес среща, 09.10.2019

Разпространението на заболяванията на зъбите сред най-малките деца е ужасно високо. Огромно влияние имат храненето и изменените хранителни навици, особено консумацията на junk foods, заяви д-р Петър Дучев, собственик на дентална клиника "Петър Дучев", в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

Веднага след завършване на образованието си в Медицинския университет Петър Дучев стартира частна практика като зъболекар. Впоследствие решава да се позиционира в премиум сегмента и да има пълната свобода на действия в работата си с пациентите. Създава и дентална клиника. Тя е единствената в България, която е на франчайз.

"Имаме нов проект за дентална клиника, която трябва да се осъществи в рамките на близките месеци. Той е изцяло насочен към профилактиката и детската ментална медицина, както и да предпазваме от заболяване".

От разговора стана ясно, че гостът е специализиран в денталната имплантология и детската стоматология. "В преминалния сегмент може да оперираме с импланти, оборудване за поставянето им и допълнителни биоматериали, изкуствена кост, мембрани и т.н.", уточни той.

Петър Дучев разкри, че в стоматологията върви процес на дигитализация.

"Идеалната позиция на импланта е залог за неговия дълъг хоризонт. За да стане така, помага апарат, в който в реално време навигира ръката на зъболекаря с точност до една стотна от милиметъра".

"Здравната каса плаща малко за ограничен набор дентални услуги. Регулаторът в лицето на държавата наложи още повече регулации върху професията. Известна група хора се опитаха да монополизират голяма част от високоплатените манипулации на денталния пазар. Зъболекарите щяха да бъдат ограничени. Слава Богу, тези правила не минаха", отбеляза още Петър Дучев.

Последни новини
Още от Бизнес среща