Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Ако следваш тенденциите в даден бизнес, вече си втори

Николай Събев, основател и управител на "Еконт", Бизнес среща, 03.10.2019

"Ако следваш тенденциите в даден бизнес, означава, че вече си втори", заяви Николай Събев, основател и управител на "Еконт", в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева. 

Стремежът на компанията е да бъде иновативна и да изпреварва конкуренцията. Събев разкри, че вече има 47 автоматичните пощенски станции на "Еконт".

Управителят на "Еконт" обясни, че компанията разработва услуга, която до този момент се предлага само в други сектори, но тя ще бъде приспособена към куриерския бизнес. 

"Бързият растеж води до дефекти като липса на достатъчно квалифициран персонал", каза още Събев. В същото време бързото разрастване провокира мениджмънта на компанията да намира нови бизнес решения. 

"Бизнесът моделът на "Еконт" отдавна е трансформиран от фирма с йерархична структура с 1500 служители в бизнес модел от 400 предприемачи с 4500 души персонал, които представляват структурата. Този бизнес модел се оказа изключително гъвкав и мощен".

Николай Събев разказа, че най-много инвестиции се правят в нови технологии, автоматизация на процесите и софтуер за управление на бизнеса.

Още за спецификите на бизнеса с пратки, иновациите и перспективите за развитие в куриерския бранш гледайте във видеото. 

Последни новини
Още от Бизнес среща