Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Българска компания за обувки за босо ходене изнася 70% от продукцията си в ЕС

Гергана Иванова, съосновател на бранда за обувки "Зизуу", Бизнес среща, 18.09.2019

Да ходиш бос е най-добре за опорно-двигателната система. Съвременните обувки деформират стъпалата. Обувката за босо ходене е изключителна лека, с равна подметка. Няма стягащи и оформящи стъпалото елементи. Кракът трябва само да е защитен от околната среда. Подметката е тънка, еластична. Стъпалото трябва да усеща повърхността. Това мнение изрази Гергана Иванова, съосновател на бранда за обувки "Зизуу", в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

"Стартирахме бизнеса първо с направата на детски обувки, тъй като в тази възраст е изключително критично как ще проходи човек. Тогава се оформят костната структура, хрющялите, мускулите, сухожилията".

"Материалите, които използваме, са само от естествена кожа, съответно вълна или овчи хастар. Подметките са от гума. Доставчиците са фирми от България и основно от Европа", сподели Гергана Иванова.

Интересен факт е, че в бранда "Зизуу" използват и материали като растително обработена кожа.

"За 2018 г. някъде около 70% е износът ни за ЕС. Най-големият ни пазар там е Германия, следвана от Холандия и Чехия".

"Продаваме предимно онлайн, но имаме физически магазин тип шоурум в София", спомена още Иванова.

Гостът разкри, че обувките не са на бутикови цени. Относно бъдещите си професионални намерения Гергана Иванова открои желанието за увеличаване на производствения капацитет.

Иванова обясни още, че в "Зизуу" създават много продукти ръчно, допълвайки, че в целия процес има специфика и е необходимо обучение в рамките на година.

 

Последни новини
Още от Бизнес среща