Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Аудиосегментът - най-бързорастящият в книгоиздателския бизнес

Лиза Василева, мениджър на "Storytel" за България, Бизнес среща, 30.07.2019

Лиза Василева, мениджър на "Storytel" за България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Лиза Василева, мениджър на "Storytel" за България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В бизнеса с книгоиздаване у нас аудиосегментът е най-бързорастящият. Той се развива с ръст над 20% на годишна база. В Европа най-силни са пазарите във Великобритания, Германия и Скандинавските страни. За българския пазар и региона нишата е нова. Storytel е един такъв пример за нова мобилна технология, която предлага през стрийминг платформата си аудио- и електронни книги у нас. Това разказа Лиза Василева, мениджър на "Storytel" за България, в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

"За момента в своя каталог Storytel има около 600 аудиокниги на български език, доста по-малко електронни и около 50 000 аудиокниги на английски език. Миксът от жанрове е добър. Нашите потребителите са в широк диапазон от възраст - между 18 и 60-годишни, като основната част попада в групата 22-44-годишна възраст.

За много традиционни читатели така се предоставя възможност за нов прочит на любима книга или да чуят такива, които не са имали време да прочетат, по един интерпретиран начин с приятен глас от киното. Работим с на 30 актьора ежемесечно. Имаше много интерес към "Тютюн" и други класически заглавия, както и към нонфикшън и фикшън литература. Една книга от 100 стр., в зависимост от формата, е под 10 аудиочаса, сподели още Лиза Василева.

Борим се до края на годината регистрираните глобални абонати на Storytel да бъдат един милион. В момента са около 890 000, като това са абонати на 17 пазара и 3 континента със съдържание на над 20 езика, изтъкна Василева.

"Storytel разработва и собствени сериали. Един от продуктите от Storytel Orginals са сериалите. В България вече могат да бъдат чути 6 преводни ауидосериала. Най-висок интерес генерира сериала на Дмитрий Глуховски".

Последни новини
Още от Бизнес среща