Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

DHL очаква понижен икономически растеж през 2019 и 2020 г.

Франк Апел, изпълнителен директор на Deutsche Post DHL Group, Бизнес среща, 02.07.2019

Очакванията са растежът на глобалната икономика да се понижи през 2019 и 2020 г. въпреки добрата картина в момента. Това каза Франк Апелизпълнителен директор на Deutsche Post DHL Group, в предаването „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

„За първи път от 3 години насам има понижение на перспективите, дължащо се на търговската война между САЩ и Китай. Другите държави се представят добре, включително Германия и Великобритания“.

Апел коментира навлизането на технологиите в логистичния сектор, посочвайки, че те не представляват заплаха за служителите в него и няма да ги изместят, а просто ще подобрят дейността.  

„Хората винаги се вълнуват и са много щастливи от новите технологии. Те правят служителите по-добри и значително увеличават производителността на компаниите“.

Ролята на изкуствения интелект в логистичния сектор все още е в начален етап, но значимостта ѝ нараства, коментира гостът.

„Изкуственият интелект има много сфери на приложение – той помага за подобряването на уменията на кадрите и увеличава възможностите за потребителите“.

Гостът коментира и недостига на таланти в Европа, като посочи, че все пак Старият континент разполага с най-добрите образователни системи в целия свят, което съществено помага за преодоляването на липсите.

„В компанията разчитаме на много добър управленски екип - във всеки отдел има определена структура. Хората на местно ниво се занимават със собствените си проблеми, след това те са контролирани от мениджърите над тях“.

 

 

Последни новини
Още от Бизнес среща