Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Пациентите нямат достатъчно информация за новите технологични решения в медицината

Георги Петков, главен изпълнителен директор на "BTL Industries" България, Бизнес среща, 28.05.2019

Хората все повече се насочват към новите технологии. Що се касае до медицината обаче, те нямат достатъчно информация за тях. Това каза Георги Петков, главен изпълнителен директор на "BTL Industries" за България, в предаването „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

Гостът разказа повече за дейността на чешката компанията, чийто директор за България е той, като посочи, че тя е фокусирана върху разработването, производството и търговията на електронна медицинска апаратура в три направления – физиотерапия, кардиология и естетична медицина.

„Компанията инвестира у нас над 10 млн. лв. в развойна дейност, като групата има общо повече от 5 центъра, занимаващи се със създаването на нови продукти“.

Според Петков оборудването в българските болници като цяло е доста остаряло. Той посочи обаче, че все пак има известно разграничение между частните и държавни заведения.

„В частния сектор нещата се случват доста по-бързо по отношение на технологиите... Трябва да имаме предвид, че държавният сектор има и едно съществено ограничение – най-новите технологии навлизат по-бавно в клиничните пътеки“.

Гостът отбеляза, че навлизането на технологиите в медицината има няколко специфики, част от които са сертификацията и доказването на проекта.

„Всичко това е свързано с години проучвания, няма как нова технология да бъде внедрена за няколко месеца“.

Петков коментира и трудностите при намирането на кадри у нас. Като удачни мерки за справяне с предизвикателствата в тази насока той посочи даването на възможност за развитие на служителите, гъвкавото работно време, приятелската атмосфера.

"Компанията ни предприе редица мерки, за да бъде атрактивен работодател. Корпоративната ѝ култура също привлича интереса на служителите".

 

Последни новини
Още от Бизнес среща